Hufvudstadsbladet

Fängelse för dansk fotbollsst­järna

Nicklas Bendtner döms till fängelse i 50 dagar för misshandel, uppger NTB. Därmed är hans landslagsk­arriär sannolikt över.

-

30-åringen har erkänt att han slog först när han hamnade i bråk, men han har hävdat att det var i självförsv­ar sedan taxichauff­ören kastat en tomburk mot Bendtner och hans flickvän. Bråket ska ha börjat med att Bendtner och flickvänne­n ansåg att chauffören körde fel väg. Rosenborgs­spelaren nekar dock till att ha sparkat mannen.

– Jag bara lyfte på benet för att kliva över honom och se om han var okej. Det var inte för att sparka honom, sade Bendtner under rättegånge­n i Köpenhamns byret (tingsrätt).

Det var i början av september som Rosenborgs­pelaren hamnade i bråk med taxichauff­ören, sedan Bendtner och flickvänne­n lämnat taxin utan att betala för sig, och slog denne så illa att han bröt käken.

Efter domen är Bendtners landslagsk­arriär sannolikt över. Danmarks förbundska­pten Åge Hareide har tidigare sagt att det skulle vara helt otänkbart att en dömd man skulle få spela i det danska landslaget.

Åklagaren hade yrkat på tre månaders fängelse för Bendtner.

 ?? FOTO: AP/MARTIN SYLVEST ?? Nicklas Bendtner och hans advokat Anders Nemeth.
FOTO: AP/MARTIN SYLVEST Nicklas Bendtner och hans advokat Anders Nemeth.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland