Hufvudstadsbladet

Kanerva har haft svårt att hålla pokerfacet i styr – ska ge Roman Eremenko andrum

Förra veckan gav Roman Eremenko äntligen besked: han tar timeout från landslaget. Chefsträna­ren Markku Kanerva tänker ge Eremenko några månaders betänketid innan han kontaktar honom igen.

- HBL-SPT

Förra veckan adresserad­e Roman Eremenko till slut frågan om sin landslagsf­ramtid och gav ett besked som egentligen inte var ett besked: han fortsätter tänka. Om det blir fler än 73 A-landskampe­r är fortfarand­e ett mysterium.

– Nu på hösten vill jag koncentrer­a mig på att återfå storformen och känslan för spelet. Dessutom vill jag befästa min position i min nya klubb. Just nu koncentrer­ar jag mig bara på det, sade Eremenko i ett pressmedde­lande på Bollförbun­dets webbplats.

Hör hemma på mitten

Eremenko har spelat fem matcher för nya klubben Spartak Moskva sedan kokainavst­ängningen löpte ut

■ den 7 oktober. Eremenkos uttalande betyder att en återkomst igen blir aktuell i vår, då EM-kvalet inleds. Grupperna lottas om en månad, och kvalet sparkar i gång i mars.

– Han måste få fokusera på klubblaget och känna att han är i toppform innan han återvänder till landslaget. Jag kommer att diskutera med honom igen nästa år, senast i början av februari, säger Kanerva.

Den senaste tidens fläckfria resultatra­d har fått supportrar att ifrågasätt­a om Eremenko över huvud taget behövs i landslaget. Hur ska en stark profil platsa i en redan sammansvet­sad trupp? Kanerva ser inga bekymmer, bara möjlighete­r.

– Jag har varit med i landslaget i många år och det har aldrig varit ett problem. Roman är en lagspelare – och visst, också en stjärnspel­are. Vi har spelat mycket genom honom och haft nytta av hans kunskaper och speluppfat­tning. Stämningen har alltid varit bra i landslaget och den kommer absolut att fortsätta vara det om Roman ansluter.

 ?? FOTO: ÖT/MARKKU JOKEL ?? Roman Eremenko spelade senast i landslaget hösten 2016.
FOTO: ÖT/MARKKU JOKEL Roman Eremenko spelade senast i landslaget hösten 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland