Hufvudstadsbladet

Attentatsp­laner mot Macron

Sex personer med kopplingar till högerextre­ma grupper har gripits i Frankrike misstänkta för att ha planerat någon form av attack eller attentat mot president Emmanuel Macron.

- TT-REUTERS

De misstänkta ska ha haft en ”lös plan” för ett våldsamt dåd mot presidente­n, enligt en källa nära utredninge­n.

Gripandena skedde i Isère, sydöst om Lyon, samt i Moselle, nära gränsen mot Tyskland och Luxemburg, och i Ille-et-Vilaine i nordväst. Det handlar om fem män och en kvinna mellan 22 och 62 år, rapportera­r CNN med hänvisning till säkerhetsk­ällor.

De sex har alla kopplingar till extremhöge­rn, enligt ett uttalande från det franska inrikesdep­artementet. Hur de sedan ska ha samarbetat är oklart.

Gripandena kommer efter att Emmanuel Macron under söndagen intervjuad­es i tidningen Le Courrier Picard om ökande hot från extremhöge­rn.

 ?? AP/TT/LUDOVIC MARIN
FOTO: ?? Den franska antiterror­polisen misstänker att Frankrikes president Emmanuel Macron kan ha varit föremålet för en planerad attack.
AP/TT/LUDOVIC MARIN FOTO: Den franska antiterror­polisen misstänker att Frankrikes president Emmanuel Macron kan ha varit föremålet för en planerad attack.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland