Hufvudstadsbladet

JYP-maskot misstänks ha retat barn och visat långfingre­t åt fansen

Ligalaget JYP och dess maskot Urho Myrsky har råkat i stormens öga efter att maskoten uppenbarli­gen betett sig illa under matchen mellan JYP och Jukurit i lördags.

- JONAS VON WENDT

På sociala medier går debatten het och maskoten ska enligt diverse utsagor ha visat långfingre­t och baken åt gästernas fans. Före det ska maskoten ha dragit undan sitt ämbar som var fullt med godis framför näsan på Jukurits yngre supportrar.

Det var Keskisuoma­lainen som var först med nyheten.

JYP har gått ut med ett pressmedde­lande där vd Aku Vallenius beto- nar att klubben är ledsen för den oreda som uppstått.

– Ingen ska känna sig illa berörd på det sättet som vissa nu tycks göra. Något sorts missförstå­nd måste det handla om, säger Vallenius.

Händelsefö­rloppet har man gått igenom med maskoten men för JYP och Vallenius är det fortfarand­e oklart vad som egentligen hänt.

– Någon bekräftels­e på att vår maskot skulle ha betett sig olämpligt har jag inte fått. Det betyder ju inte att allt förlöpt som planerat. Något har tydligen hänt men exakt vad det är vet vi inte, säger Vallenius.

– Myrsky är barnkär och verkligen ledsen för uppståndel­sen, säger Vallenius.

Som en vänlig gest vill JYP bjuda in Jukuritsup­portrarna till Jyväskylä 11 januari med löfte om rabatt på inträderbi­ljetterna. Utöver det ska Myrsky bjuda på hot dogs.

Myrsky är inte föreningen­s enda problem just nu. Sportsligt sett går JYP blytungt och ligger näst sist i ligan. Laget har förlorat nio av sina tio senaste matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland