Hufvudstadsbladet

En avgörande vecka för Solari

Santiago Solari drömmer om att göra som Zinedine Zidane. Men för att den tillfällig­e Real Madrid-tränaren ska lyckas krävs en perfekt vecka. Första testet: Viktoria Plzen i Champions League.

- TT/MIKAEL WIDERBERG

Det har nu gått drygt en vecka sedan Real Madrid sparkade tränaren Julen Lopetegui, efter bland annat den svidande 1–5-förlusten mot Barcelona och totalt sett blott en seger på sju matcher, och ersatte honom med Santiago Solari.

Argentinar­en, som under den aktiva karriären gjorde mer än 150 matcher för klubben, har flyttats upp från B-laget – och fått en smakstart på sitt nya tränarjobb.

Förra onsdagen blev det stabila 4–0 mot lilla Melilla i spanska cupen, och i Solaris första ligamatch vid rodret ledde han det sargade Real Madrid till en 2–0-vinst mot Valladolid.

Real Madrids ledning har varit tydlig med att Solari är en tillfällig lösning – men själv hoppas han kunna göra som Zinedine Zidane. Den franske legendaren flyttades också upp från reservlage­t, då han i januari 2016 ersatte Rafael Benítez och sedan ledde laget till tre raka titlar i Champions League.

– Det här är en fantastisk möjlighet i en fantastisk klubb. Real Madrid är större än oss alla, sade Solari då han presentera­des.

– Vi märker alla hur stort det är att vara här, och jag vill gärna vara en del av det här.

Blickar mot slutspel

I spanska medier spekuleras det i att Solari mycket väl kan bli kvar säsongen ut – förutsatt att han fortsätter på den inslagna vägen under den här veckan. Marca skriver att segrar borta mot Viktoria Plzen i Champions League och sedan mot Celta Vigo i ligan kan göra att hans avtal med Real Madrid förlängs till i vår.

Real Madrid står på sex inspelade poäng efter tre Champions League-omgångar. En seger borta mot tjeckiska Viktoria Plzen skulle innebära att laget har ena benet i vårens slutspel.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/GABRIEL BOUYS ?? Santiago Solari kan bli långvariga­re än många trott på sin post.■
FOTO: LEHTIKUVA/GABRIEL BOUYS Santiago Solari kan bli långvariga­re än många trott på sin post.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland