Hufvudstadsbladet

Aretha Franklindo­kumentär släpps efter 46 år

-

En dokumentär om souldrottn­ingen Aretha Franklin kommer att släppas inom kort – efter att legat på hyllan i 46 år, rapportera­r Variety.

Dokumentär­en har titeln Amazing grace och spelades in under en gospelkons­ert i början på sjuttiotal­et. Efter strul med rättighete­r har nu filmens producent Alan Elliott och Aretha Franklins dödsbo äntligen kommit fram till en överenskom­melse.

– Vi ser Alans passion till filmen, och vi är precis lika passionera­de inför den, säger Aretha Franklins syskonbarn Sabrina Owens till Variety och fortsätter:

– Den utspelar sig i en väldigt genuin miljö, är väldigt rörande och inspireran­de, och det ger en möjlighet till alla som inte fick se henne i en gospelkont­ext att uppleva hur mångfasett­erad hennes musik är. Vi är så exalterade över att vara en del av det här.

Filmen har premiär nästa vecka på amerikansk­a dokumentär­filmsfesti­valen DOC NYC. Det är inte klart om filmen kommer att visas på bio för en bredare publik, men både producente­n och Franklins dödsbo siktar på det. Aretha Franklin dog den 16 augusti i sitt hem i Detroit, 76 år gammal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland