Hufvudstadsbladet

Kidnappade elever i Kamerun släppta

De 78 skolbarn och den chaufför som kidnappats i sydvästra Kamerun har släppts, enligt en präst som deltagit i förhandlin­garna.

- TT-REUTERS

– Alla eleverna har frigetts, bekräftar landets kommunikat­ionsminist­er Issa Bakary Tchiroma.

Rektorn och en lärare hålls fortfarand­e kvar, enligt prästen Samuel Fonki, vid den presbyteri­anska kyrkan i landet.

– Låt oss fortsätta be för dem, säger han.

Nu framkommer dessutom att ytterligar­e elva elever kidnappade­s i förra veckan, men att även de har släppts. För dessa elever har kyrkan betalat en lösesumma, men inte för den större gruppen, enligt Fonki.

Händelsern­a är de första masskidnap­pningarna som inträffat i Kamerun, och sammanfall­er med ökande politiska spänningar i det fransktala­nde landet.

Eleverna kommer från en kristen, protestant­isk, skola i staden Bamenda, ett område där engelsktal­ande separatist­milis brutalt har slagits ned av myndighete­rna.

En talesperso­n för militären säger att eleverna släpptes fria efter det att militären hittat platsen där de befann sig, men ger inga detaljer kring hur det gick till.

Frisläppan­det sker dagen efter det att Kameruns 85-årige president Paul Biya svors in för en sjunde ämbetsperi­od, efter att ha suttit vid makten i 36 år. Han har lovat att ta itu med frustratio­nen i landets engelskspr­åkiga regioner.

 ?? FOTO: TT/AP/SUNDAY ALAMBA ?? En soldat vid en vallokal vid presidentv­alet i oktober.
FOTO: TT/AP/SUNDAY ALAMBA En soldat vid en vallokal vid presidentv­alet i oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland