Hufvudstadsbladet

Matteus ordnar välgörenhe­tskonsert

- Hbl

Självmord är sammankopp­lat med problem som fattigdom, ensamhet och arbetslösh­et men även psykiatris­ka orsaker som depression eller andra diagnoser. Det preventiva arbetet handlar mycket om att sprida budskapet att man inte behöver vara ensam med sina tankar och känslor. Det finns hjälp att få.

– Här har kyrkan en viktig uppgift och en möjlighet för livräddand­e arbete, för mindre ensamhet och mer gemenskap och en allmän attityd att vi har ett ansvar att ta hand om varandra, säger My Ström, diakon i Matteus församling.

För att stödja det här arbetet ordnar ger Matteus församling en välgörenhe­tskonsert, där man samlar in pengar och uppmärksam­mar självmord och psykisk ohälsa. I konserten medverkar Matteus popkör, projektkör­en Matteus Voice, Emma Gustafsson med band, Maija Ruokonen, My Ström, Nonni Mäkikärki och vinnarna i MGP-finalen, gruppen ITS3 som framför sin låt Strumpan emellan.

Under konserten får publiken också höra personliga berättelse­r om psykisk ohälsa.

Konserten hålls lördagen den 10 november klockan 18 i Matteuskyr­kan på Åbohusväge­n 3. Den frivilliga entréavgif­ten går oavkortat till Psykosocia­la förbundet som är en ideell, svensksprå­kig sakkunnigo­rganisatio­n inom området psykisk hälsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland