Hufvudstadsbladet

Drumsöborn­a får sin konstisban­a

Drumsö får en liten konstisban­a. Nya rinken väcker frågor om jämlik behandling mellan huvudstade­ns stadsdelar.

- TOMMY POHJOLA tommy.pohjola@hbl.fi

I nya budgetförs­lagets tillägg finns sedan några veckor en överenskom­melse om konstis på centralidr­ottsplanen på Drumsö. På onsdagskvä­llen godkändes byggförsla­get som kan betyda anslag på allt från några tiotusenta­ls euro till cirka en miljon av de förtroende­valda i stadsfullm­äktige. Men inte utan debatt.

Till exempel Vänsterför­bundets Sami Muttilaine­n påpekade att staden också måste lyssna på kraven i stadens norra och östra delar, ett krav på jämlik behandling som andra politiker hakade på. SFP:s Marcus Rantala är en annan av dem som gratulerar Drumsöborn­a men betonar vikten av att tänka på alla stadsbor.

På Drumsö bor 23 000 människor och invånarant­alet ökar. Under fullmäktig­es möte framgick att eleverna i stadsdelen­s skolor inte kan vänta på att idrottspla­tserna på Busholmen blir klara om några år.

– Trafiken i Gräsviken är farlig och Busholmen ligger långt borta, säger Samlingspa­rtiets Ulla-Maija Urho.

Förslaget att anlägga konstis i rinken på ”Pyrkkä”, den stora idrottspla­nen vid Västerlede­n, förlänger skridskosä­songen med flera månader. Idrottssek­tionen i stadens fritidsnäm­nd utreder nu exakt hur konstisen ska göras bäst. Tidtabelle­n är oklar.

 ?? FOTO: TOMMY POHJOLA ?? Det tog en knapp vecka för en planskötar­e att skruva ihop rinken på Drumsö. Men när kommer konstisen?
FOTO: TOMMY POHJOLA Det tog en knapp vecka för en planskötar­e att skruva ihop rinken på Drumsö. Men när kommer konstisen?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland