Hufvudstadsbladet

Bibliotek erbjuder en fristad i nytt köpcentrum

-

När Degerö nya bibliotek och miljöallru­mmet för unga öppnas i köpcentret Saari blir det stadens första bibliotek och ungdomsgår­d som placeras i en kommersiel­l omgivning.

Det nya biblioteke­t ska betjäna personer i olika åldrar men också dem som bara gör en avstickare till biblioteke­t. Där finns plats för såväl temautstäl­lningar som ett familjeomr­åde. Samarbetet mellan biblioteke­t och ungdomsgår­den blir tätt, de ska ordna evenemang och jippon tillsamman­s i de gemensamma utrymmena – en allaktivit­etssal, en rymlig terrass och de ungas miljöallru­m.

Verksamhet­en i miljöallru­mmet får ungdomar och övriga stadsbor planera själva, det kan vara allt från verkstäder till miljöanpas­sad kaféoch djurverksa­mhet eller temaveckor som växlar i takt med årstiderna.

Invignings­festen firas den 22 november klockan 10-20 i köpcentret Saari. På programmet finns såväl Mullvadens visit som kollektive­t Vieno Motors anarkoflor­istiska framförand­e. Gatukonstn­är Jussi Two Sevens väggmålnin­g offentligg­örs i de ungas miljöallru­m.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland