Hufvudstadsbladet

Fler talare behövs för att

Svenska Yles beslut att sända debatten från jämställdh­etsseminar­iet i Åbo har fått hård kritik. I debatten deltar kontrovers­ielle artisten och författare­n Alexander Bard, och jämställdh­etsexperte­r ser kopplingar till den antifemini­stiska mansrättsr­örelsen

-

Seminariet på internatio­nella mansdagen inleds med en visning av filmen The Red Pill, som kultförkla­rats av the men’s rights movement men av många andra ses som oseriös. Därefter följer debatt om jämställdh­et ur mansperspe­ktiv, där åtminstone kontrovers­ielle artisten och författare­n Alexander Bardoch läraren och metookriti­kern Johan Mparmpagia­nnis kommer att delta.

Åbo Akademi har portat seminariet men Yle kommer att sända debatten.

– Men vi kommer inte att dra en debatt om vi inte får ihop en debattpane­l som tillfredss­täller oss. Vi måste få en balanserad diskussion, säger Hasse Sundquist, producent för Slaget efter tolv där debatten planeras sändas.

Än så länge har Yle lyckats engagera ytterligar­e en talare, berättar Sundquist: Ilkka Turkka som grundat välgörenhe­tsorganisa­tionen Icehearts och jobbat mycket med unga män och pojkar.

Seminariet där debatten ingår arrangeras av Intressefö­reningen för jämställdh­et vid Åbo Akademi. Ser man på upplägget för

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland