Hufvudstadsbladet

Aarnio och Rönnberg fortsätter ösa in mål

Emma Aarnio och Nico Rönnberg är för tillfället Finlands hetaste handbollss­pelare.

- FILIP SAXéN

Hösten har bjudit på sällsynt finländskt internatio­nellt handbollsg­odis då ett par finländska landslagss­pelare är med och kämpar om tätplaceri­ngar i sina respektive skytteligo­r

Nico Rönnberg inledde Cocks Champions League-äventyr imponerand­e och ligger, trots att han tvingats stå över en match på grund av skada, på fjärdeplat­s i skytteliga­n.

Rönnberg har skjutit hela 38 mål på fem matcher vilket ger ett medeltal på 7,6 mål per match. Han sköt hela elva mål då Cocks föll med uddamålet (31–32) hemma mot Dynamo Bukarest. Hittills har det inte blivit några segrar för Riihimäkil­aget i Champions league. Laget har samlat två poäng på sex matcher och ligger nästsist i sin grupp.

Cocks möter gruppjumbo­n Wacker Thun hemma på söndag.

I Sverige öser 19-åriga Emma Aarnio in mål på löpande band i den svenska ligan SHE.

Den KyIF-fostrade Aarnio ligger på andraplats i skytteliga­n i Sverige efter att ha imponerat stort under sin debutsäson­g.

Då Aarnios VästeråsIr­sta förlorade med 32–34 mot Skövde i torsdags visade landslaget­s niometerss­kytt upp sitt bästa kunnande då hon pangade in hela nio mål. Det var andra gången den här säsongen Aarnio nätade nio gånger i en match.

Aarnio har stått för 46 mål på åtta matcher i höst vilket betyder att hon nätar 5,75 gånger per match.

Aarnios fantastisk­a form bådar gott inför landslaget­s kommande VM-kvalmatche­r. Finland möter Schweiz, Färöarna och Litauen i en kvalturner­ing nära Zürich om tre veckor.

 ?? FOTO: KSF MEDIA ARKIV/THOMAS SUNDSTRöM ?? Emma Aarnio.
FOTO: KSF MEDIA ARKIV/THOMAS SUNDSTRöM Emma Aarnio.
 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Nico Rönnberg.
FOTO: FSC MEDIA Nico Rönnberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland