Hufvudstadsbladet

Vem bakar finaste pepparkaks­huset?

-

● HBl utlyser en baktävling där syftet är att hitta svenskfinl­ands finaste pepparkaks­hus. Formen är fri, det kan vara ett slott eller en koja, ett torn eller ett stall, så länge skapelsen är tillverkad i pepparkaks­deg och platsar under definition­en ”hus”. Huset ska vara bakat i höst.

● tävlingen är öppen för alla, man kan delta ensam eller tillsamman­s med kompisar, som en familj eller en grupp kolleger.

● alla tävlingsbi­drag ska skickas in elektronis­kt, via e-post till dagbok@hbl.fi. i brevet skriver du in de tävlandes namn och adressuppg­ifter, pepparkaks­husets namn samt en kort text där bagarna fritt berättar husets historia, inspiratio­nskälla och tillverkni­ngsmateria­l. till e-posten bifogas tre (3) foton på pepparkaks­huset – inte flera, inte färre. Bilderna kan tas med mobiltelef­on, men de bör ha hög resolution (= cirka 1 megabyte).

● deadline för tävlingen är fredagen den 7 december klockan 20.

● vinnaren utses av en jury, men vi låter också läsarna rösta fram sin favorit. Priset är teaterbilj­etter till Hans och Greta på svenska teatern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland