Hufvudstadsbladet

Rönnberg etta i skytteliga­n i Champions League

Nico Rönnberg går från klarhet till klarhet och toppar nu skytteliga­n i Champions League.

- FILIP SAXÉN

Nico Rönnberg har i höst fått sitt stora internatio­nella genombrott. Tack vare Cocks medverkan i världens största klubblagst­urnering har Rönnberg och de övriga spelarna i Riihimäkil­aget fått en ypperlig chans att visa upp sitt kunnande för de europeiska toppklubba­rna.

Rönnberg har inte tvekat en sekund då han fått chansen i handbollen­s finrum. Direkt från Cocks första match visade han att han menar ta Europa med storm den här säsongen.

Rönnberg har smällt in mål på löpande band i Champions League och då hans Cocks äntligen i söndags tog sin första seger i turneringe­n (31–29 mot Wacker Thun) var Karissonen förstås matchens bästa spelare och sköt hela tio mål.

Rönnbergs 10 mål betyder att han utökade sitt totala målsaldo till 48 mål. Med sina nästan 50 fullträffa­r är den 26-åriga finländare­n nu i skytteliga­ledning i hela Champions League.

Också lagkamrate­n Teemu Tamminen har visat att han trivs i de tuffa internatio­nella matcherna. Tamminen ligger på delad tiondeplat­s i skytteliga­n med sina 36 mål.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Ingen kan stoppa Nico Rönnberg i Champions League.
FOTO: FSC MEDIA Ingen kan stoppa Nico Rönnberg i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland