Hufvudstadsbladet

Vasas flora och fauna sjunger om ex och pudlar

- ANNA LILLKUNG

Vasas flora och fauna sjunger om en ilsken pudel. Svenska rapparen Stor gör en innovativ version av kollegan Linnea Henriksson­s Säga mig.

Rin Tin Tin – Vasas flora och fauna

”Men din hund var en pudel, den hette Rin Tin Tin. Naturligtv­is var det åt mig den morrade”, sjunger Mattias Björkas, sångare i Vasas flora och fauna. Den österbottn­iska gruppen släppte en dubbelsing­el inför helgen. Låten Rin Tin Tin, en översättni­ng av Gösta Sundqvists och Leevi and the Leavings låt med samma namn, skildrar tankarna och känslorna som består när ett förhålland­e tagit slut – givetvis med glimten i ögat och med en refräng som en- bart fokuserar på exets arga pudel.

Vasas flora och fauna, som slog igenom för tre år sedan, kommer inom några veckor också släppa en skiva med äldre låtar som blivit översatta till tyska. Men det kanske är därför det känns extra bra att de nu även bjuder på ny musik till sin svensksprå­kiga publik.

Säga mig – STOR, Jireel

Rapparen Ulises Infante Azocar, mer känd som Stor, var en relativt okänd artist för mig fram till hans medverkan i svenska varianten av programmet Vain elämää (Så mycket bättre) nu i höst. Där har han visat sig vara en otroligt kreativ artist som inte bara tolkar andra artisters låtar utan klär om dem, exempelvis artisten Linnea Henriksson­s Säga mig.

Stor har i sin version dels gjort om texten så att den blivit en hyllning till hans systrar, dels rappar han i stället för att sjunga. Men det bästa med versionen är att han fått in ett ljudklipp när Astrid Lindgren läser ur Ronja Rövardotte­r så att det inte låter konstigt utan snarare innovativt och vackert.

 ?? FOTO: ANNA DRVNIK ?? Mattias Björkas.■
FOTO: ANNA DRVNIK Mattias Björkas.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland