Hufvudstadsbladet

Partipolit­iskt obundet

- MIKKO VATKA ungdomsdir­ektör, Helsingfor­s stad

HELSINGFOR­S UNGDOMSRåD HBL (12.11) skrev om valet av Helsingfor­s ungdomsråd som pågår till och med den 30 november. Det är fantastisk­t att ungdomsråd­ets val har lyfts fram, eftersom rådet har som uppgift att fungera som en länk mellan ungdomar och beslutsfat­tare i Helsingfor­s och att föra fram de ungas röst i stadens beslutspro­cesser.

I artikeln hänvisades till en kandidats partipolit­iska bakgrund. Helsingfor­s ungdomsråd är partipolit­iskt obundet. Ungdomarna har naturligtv­is olika bakgrund och deras intressen att ställa upp i va let och att påverka kan variera mycket. Ungdomsråd­ets medlemmar eller smågrupper kan förstås också främja frågor som är av intresse för dem själva eller personlige­n viktiga, till exempel genom att ta initiativ genom ungdomarna­s initiativk­anal på ruuti.net. Ungdomsråd­et fungerar dock som en grupp och behandlar frågorna kollektivt.

Majoritete­n av medlemmarn­a i årets ungdomsråd hör inte till någon partipolit­isk ungdomsorg­anisation utan har som uppgift att represente­ra alla ungdomar i Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland