Pot­ko­nen di­rekt i het­luf­ten i VM

OS-brons­me­dal­jö­ren Mira Pot­ko­nen mö­ter den svå­ras­te tänk­ba­ra mot­stån­da­ren di­rekt i sin öpp­nings­match i VM.

Hufvudstadsbladet - - Sport - MAR­CUS LIN­DQVIST

Un­der de se­nas­te två åren har Mira Pot­ko­nen ba­ra för­lo­rat en av näs­tan sex­tio mat­cher. Den en­da för­lus­ten: mot Austra­li­ens An­ja Strids­man.

Strids­man sat­te punkt för Pot­ko­nens fem­tio mat­cher långa se­ger­svit i sep­tem­ber i Spa­ni­en. Den svensk­ät­ta­de au­stra­li­e­na­ren var bätt­re med do­mar­rös­ter­na 3–2.

I dag möts de igen – Pot­ko­nen mö­ter Strids­man di­rekt i sin öpp­nings­match i VM-box­ning­en i Del­hi, In­di­en. Pot­ko­nen är ran­kad et­ta i vikt­klas­sen 60 kg och gick di­rekt till den and­ra om­gång­en. Strids­man vann över Colom­bi­as Day­a­na Cor­dero i förs­ta om­gång­en.

– Jag hop­pa­des att Mira mö­ter au­stra­li­e­na­ren di­rekt. Mira är i bra form, så det är att mö­ta hen­ne di­rekt, sä­ger Pot­ko­nens trä­na­re Maa­rit Teu­ro­nen.

– Au­stra­li­e­na­ren har en bra rytm. Hon rör sig bra och har en snabb jab. Jag ser det som hen­nes svag­het att hon öpp­nar sin gar­de då hon slår.

Pot­ko­nen vann OS-brons i Rio de Ja­nei­ro 2016 – Fin­lands en­da me­dalj. Hon vann ock­så VM-brons 2016 och EM-guld ti­di­ga­re i år och framstår som ett blå­vitt me­dalj­hopp in­för OS i To­kyo 2020.

Eli­na Gustafs­son vann ock­så VM­brons 2016 samt EM-guld 2018 i vikt­klas­sen 69 kg, som är en OS-klass 2020. Hon in­le­der sin VM-tur­ne­ring på sön­dag, då hon mö­ter an­ting­en Tai­wans Ni­en-Chin Chen el­ler Nor­ges Ma­de­le­i­ne Ang­el­sen.

FO­TO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Mira Pot­ko­nen mö­ter tufft mot­stånd di­rekt i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland

© PressReader. All rights reserved.