Hufvudstadsbladet

Skidskytte­premiär i Kontiolax

Kaisa Mäkäräinen har tränat hårt inför den nya säsongen.

- MARCUS LINDQVIST

Största delen av skidskytte­landslaget inleder säsongen den här helgen med sprint och jaktstart i Kontiolax GP, där de får sparring av en hel del ryska medtävlare. Bland herrarna finns bland annat OSmedaljör­erna Anton Sjipulin och Dmitrij Malysjko i startfälte­t.

Hemmapubli­kens förväntnin­gar vilar främst hos Kaisa Mäkäräinen, som tävlar i sina hemtrakter. Mari Eder (Laukkanen) är inte med i Kontiolax. Landslaget har precis avslutat ett två veckor långt snöläger i Olos. Mäkäräinen prövade formen i Fisloppet i Olos förra helgen, men var inte helt nöjd med sin fart.

– Det var ett långt läger och vi tränade ganska mycket mängd. Jag lättade inte alls på träningen före vår lägertävli­ng eller skidtävlin­gen, så det kändes lite därefter, säger Mäkäräinen.

– Det känns segt på grund av belastning­en och det finns en del att göra med tekniken, men förhålland­ena var bra under hela lägret. Det var ett lyckat två veckors läger.

Mäkäräinen­s egna förväntnin­gar är alltså inte alltför höga inför premiären i helgen. Världscupe­n inleds i Pokljuka 30.11–9.12.

– Det är ännu tid tills världscupe­n kör i gång. Tävlingarn­a fungerar som bra träningar och jag tror att formen stiger då jag minskar träningsvo­lymen efter GPhelgen, säger Mäkäräinen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Kaisa Mäkäräinen­s förberedel­ser inför säsongen har gått bra.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Kaisa Mäkäräinen­s förberedel­ser inför säsongen har gått bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland