Hufvudstadsbladet

Svackan beror inte på tränarnyhe­terna – ”Absolut inte”

För andra gången på knappa tre veckor lyckades HIFK inte göra mål i sin hemmahall och förlustsvi­ten är nu sex matcher lång.

- TOMMI WILLBERG

Den 23 oktober meddelade HIFK att nuvarande chefsträna­ren Ari-Pekka Selin inte får fortsatt förtroende efter den här säsongen och att Selins assisteran­de tränare Jarno Pikkaraine­n tar över som ansvarig tränare nästa säsong.

HIFK har endast vunnit en av sina åtta matcher sedan dess och kammat in ynka fyra av 24 möjliga poäng. Ett minst sagt jobbigt läge för Helsingfor­sklubben som fastnat i det nedre skiktet i tabellen. HIFK:s svenska back Johan Motin tror inte på en koppling med svackan och tränarnyhe­ten.

– Det tror jag absolut inte. Det har inget med det och göra. Det är upp till var och en att stiga fram och helt enkelt spela bättre både som individ och som lag, säger 29-åringen.

Matchen mot Lukko började fartfyllt då HIFK:s förstakedj­a skapade hela tre mållägen redan i första bytet. Därefter hade man några lägen har och där men matchbilde­n var mest kaotisk.

– Jag tycker vi har tillräckli­gt med målchanser får att vinna den här matchen. Vi ger många onödiga två mot en- och tre mot två-situatione­r, frilägen... Vi är helt enkelt inne i en period där vårt självförtr­oende kanske inte riktigt är där i avsluten. Vi får lägen och vi måste sätta in pucken om vi vill vinna en sådan här match, säger Motin.

Lukko hade matchens första puck i målet då knappt 50 minuter spelats men målet dömdes bort på grund av interferen­ce på målvakten Markus Ruusu som jagade säsongens första nolla. Nollan spräcktes två minuter senare och i sista minuten spikade Lukko matchen med ett mål i tom bur.

Målkalas i debuten

Motin är en defensiv back vars kunskaper inte syns i poängstati­stiken. 0+5 poäng har han hittills samlat och han spelar fjärde mest av HIFK:s backar.

– Jag är väl helt okej nöjd med min säsong hittills. Det började lite småtungt men jag kom sedan in i det hela och jag tycker jag spelat helt bra på sistone, säger han.

Förra säsongen gjorde han två mål för sitt Lukko under grundserie­n. Lika många som hittills i år – Motin smällde nämligen in två puckar i CHL-premiären i augusti.

– Jag gjorde väl alla mål som jag skulle göra i år då. Det var kul att sätta dit några puckar, men jag skulle ha hellre sätta in en puck i dag till exempel, säger Motin som säger sig trivas bra i Helsingfor­s och HIFK.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? Johan Motin ser det som varje spelares ansvar att vända lagets dystra trend.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO Johan Motin ser det som varje spelares ansvar att vända lagets dystra trend.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland