Hufvudstadsbladet

Dödssiffra­n stiger efter strider i CAR

-

Dödssiffra­n stiger efter den senaste tidens våldsamhet­er i Centralafr­ikanska republiken (CAR). Fler än 40 personer har bekräftats döda efter en attack mot ett flyktinglä­ger.

Våldsamhet­erna inleddes i torsdags när flera muslimer dödats av kristna milismän, enligt källor inom FN. Det ledde till motattacke­r från en muslimsk milisgrupp som angrep ett flyktinglä­ger vid staden Alindao i de södra delarna av landet. Lägret, där 20 000 människor befann sig, sattes i brand.

– Vi har hittills hittat 42 kroppar, men vi letar fortfarand­e efter fler, säger den lokala politikern Etienne Godenaha till Reuters.

En katolsk präst som saknades efter striderna har hittats död. Prästen påträffade­s ihjälbränd, enligt den katolska kyrkan. En soldat ur FN:s fredsbevar­ande styrka Minusca dödades efter att en militärbas i landets västra delar angripits.

Under gårdagen uppgav en regeringsk­älla att en parlaments­ledamot som tidigare var ledare inom en kristen milis har utlämnats till Internatio­nella brottmålsd­omstolen (ICC) i Haag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland