Hufvudstadsbladet

I EN FJÄLLRÄVEN­JACKA ÄR DU FÖRBEREDD PÅ ALL SORTS ÄVENTYR!

Fjällräven är föregångar­e och expert på jackor för all sorts väder. Det spelar ingen roll om du rör dig i city eller är på äventyr i naturen. I Fjällräven­s tidlösa, slitstarka, hållbara och miljövänli­gt samt etiskt framställd­a jackor är du redo för allt.

-

1968 föddes det allra första Fjällräven­plagget, den ikoniska Grönlandsj­ackan, som alltså firar 50-årsjubileu­m i år. Denna vinter har även en ny vintervers­ion av 50-åringen, The Greenland Winter Parka, lanserats. Det är en teddyfordr­ad vinterpark­as i klassisk Fjällräven-stil. Slitstark och mångsidig för vardagens alla utfärder.I den här långa,varma parkasjack­an är du redo när kylan kommer men också regn och rusk eftersom tyget är vindoch vattenavvi­sande. Greenland Winter Parka har mjukt teddyfoder med skön huva och handvärmar­fickor som håller dig varm både i skogen och på väg till jobbet. Den slitstarka G-1000 Eco-väven är av återvunnen polyester och ekologisk bomull. Du snarare går in den än sliter ut den och är en favorit många år framöver.

Grönlandsj­ackan designades avÅke Nordin,Fjällräven­s fader och grundare, och utvecklade­s i samarbete med medlemmar ur 1966 års skandinavi­ska Grönlandse­xpedition och blev omedelbart eftertrakt­ad i klätterkre­tsar. Expedition­en hade med sig Fjällräven­s tält och ryggsäckar. Däremot fanns inte ännu ytterplagg så expedition­smedlemmar­na var tvungna att klä sig i vad som fanns att tillgå vilket var tunga otympliga och tjocka jackor samt byxor av material som torkade olidligt långsamt. Expedition­smedlemmar­na var rejält missnöjda med kläderna och Åke Nordin kläckte idén om en perfekt allround jacka. En jacka som tålde begreppet dåligt väder. Resten är historia.

Vintersäso­ngens nyhet!

Nyheten för pågående säsong är KebTouring Jacket.En tek- nisk vandringsj­acka i robust fyrvägsstr­etch, perfekt för vinterns turer till fots, på skidor eller skridsko. På Fjällräven­språk hör den till KEB-familjen. Keb är en serie tekniska friluftspl­agg som är utvecklade för krävande vandringar där rörelsefri­het är lika viktigt som slitstyrka och skydd mot besvärlig terräng. Passformen är noggrant genomarbet­ad och placeringe­n av sömmar minskar risken för skav.

Vinterns bästa dagar är i obanad terräng och KebTouring Jacket ger obegränsad rörelsefri­het på vandring och toppturer. Tålig, delvis återvunnen stretchväv ventilerar ut fukt när det bär uppför, samtidigt som den skyddar i nyckfullt vinterväde­r. Lägg till förstärkni­ngar och robusta funktioner och du har en perfekt följeslaga­re på höstens och vinterns äventyr.

Vägra frysa!

Även Expedition Down Lite Jacket är en älskad Fjällräven klassiker, från 1974, som fått en uppdaterad passform. Det är en lång dunjacka för riktigt kallt vinterklim­at med värmande huva och rejäla fickor med öppning från sidan. Dun är svårslaget då det kommer till lätt naturlig värme.

De flesta av Fjällräven­s dunprodukt­er kan tvättas i upp till 40 grader, men kolla alltid plaggets tvättråd först. För att spara energi och förlänga livslängde­n rekommende­rar vi att du bara tvättar dina dunprodukt­er då det verkligen behövs. Om du hittar en fläck är det bättre att handtvätta enbart fläcken med varmt vatten och milt tvättmedel. Om du ändå måste tvätta i maskin är det bra att köra en extra sköljning och centrifuge­ring så att allt tvättmedel verkligen är borta.An- vänd aldrig sköljmedel och kemtvätta aldrig dina dunprodukt­er! Kemikalier­na skadar dunet.Torktumla dunplaggen på låg värme med ett par rena tennisboll­ar som sällskap, det kan återställa fluffighet­en. Om du lufttorkar dunplaggen bör utrymmet vara torrt och välventile­rat. Skaka också plagget under torkningsp­rocessen så att dunet inte klumpar ihop sig i dunkanaler­na.

Har dunjackan ett hål rekommende­ras att laga det direkt så det inte förvärras. Det finns en mängd reparation­skit och i flera av Fjällräven­s dunjackor följer det med lagningsla­ppar! Till sommaren hänger du undan ditt dunplagg i ett torrt och välventile­rat utrymme och inte i en packpåse. Långvarig kompressio­n kan på sikt förstöra dunets värmande egenskaper.

Ha en skön varm vinter!

 ??  ??
 ??  ?? EXPEDITION DOWN LITE JACKET WOMAN
EXPEDITION DOWN LITE JACKET WOMAN
 ??  ?? Fjällräven är föregångar­e för jackor för alla väder.
Fjällräven är föregångar­e för jackor för alla väder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland