Hufvudstadsbladet

Jämställdh­et ur mäns perspektiv

-

■ Hur tänker män om jämställdh­et? Hur är mansrollen år 2018? Hur ska vi motverka marginalis­eringen av unga män? Svenska Yle sänder en diskussion om jämställdh­et på internatio­nella mansdagen.

Deltagare i debatten är Anders Ahlbäck, historiker specialise­rad på genus, Alexander Bard, artist, filosof och författare som är engagerad i mansrörels­en, Rasmus Mannerströ­m, socialpsyk­olog som forskat i identitets­problemati­k, politiska attityder och värderinga­r hos unga vuxna, Johan Mparmpagia­nnis, högstadiel­ärare och debattör som försöker motverka att unga män marginalis­eras, Thomas Perret, stödperson som ordnat diskussion­skvällar hemma hos sig om män och maskulinit­et, Ilkka Turkka, grundare av föreningen Icehearts som jobbar mot marginalis­ering av barn och unga genom idrott. Bettina Sågbom leder diskussion­en.

Debatten hålls i samband med ett evenemang i Åbo om jämställdh­et ur ett manligt perspektiv. Debatten förs i Svenska Yles regi. Ett utdrag ur debatten kommer också att sändas i radioprogr­ammet Slaget efter tolv i Yle Vega i morgon tisdag. YLE Yle Arenan 19.30

 ?? FOTO: MIKOLAI BERG ?? På måndag streamas den omdiskuter­ade debatten från Åbo med den kontrovers­iella svenska debattören Alexander Bard.
FOTO: MIKOLAI BERG På måndag streamas den omdiskuter­ade debatten från Åbo med den kontrovers­iella svenska debattören Alexander Bard.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland