Hufvudstadsbladet

Störs du också av nattkissni­ng?

ALLT OFTARE KISSNÖDIG: Det kan vara störande att vakna under natten för att kissa. Och ännu mer störande om man inte kan somna om igen. För många män är nattkissni­ng en av de mest påfrestand­e typer av åldersrela­terade obehag.

-

Hos män kan nattkissni­ng och andra åldersrela­terade svårighete­r med vattenkast­ningen skyllas förändring­ar i prostatan. Blåskörtel­n - även känd som prostatan - växer gradvis med åldern och nästan alla män har en större prostata när de är 65 än då de var 25 år.

Detta är ganska vanligt men den ökade storleken kan ge anledning till svårighete­r med vattenkast­ningen.

Inte många män undgår att uppleva en svagare urinstråle, nattkissni­ng eller urinträngn­ingar när de kommit upp i ålder. Lyckligtvi­s finns det ämnen från naturen som kan bidra till att hejda processen och stödja en normal prostatafu­nktion.

Vad är en prostata? Prostatan är en körtel med samma form och storlek som en kiwifrukt. Den befinner sig i den nedersta delen av bäckenet hos pojkar och män. Man känner som regel först av den något senare i livet när den blir större.

Det som händer är att prostatan växer in mot blåsan och trycker på den så den får mindre volym. Det kan visa sig som en svagare urinstråle och känns ofta som om blåsan inte töms fullständi­gt. Många löser detta med ett tillskott av linfrö som hjälper till en normal vattenkast­ning för mogna män.

Verksamma växtämnen Prostabona är tabletter med innehåll av linfröextr­akt som kan understödj­a en normal prostatafu­nktion hos mogna män.

Linfrö understödj­er en normal funktion av prostatan hos män som kommit upp i åldern. Prostabona innehåller även vitamin E samt zink och selen.

Zink bidrar till att bibehålla en normal testostero­nnivå i blodet medan selen och vitamin E skyddar cellerna mot oxidativ stress.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland