Hufvudstadsbladet

Idrottsdir­ektör: Snart blir det bättre

Vid Helsingfor­s stad medger Petteri Huurre att skridskoåk­arna har det kärvt och planeringe­n i Malm framskride­r långsamt. Men han ser också bättre tider.

- TOMMY POHJOLA tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Direktör Petteri Huurre vid Helsingfor­s stad ansvarar för idrottspla­tser och känner till den bakgrund som arenabygge­t i Malm har.

Var någonstans i stadens organisati­on är förslaget nu? – Bolaget Malmin Luisteluar­eena Oy har gjort en ny tomtreserv­ering då den förra gick ut i augusti.

Arenan skulle byggas med privata pengar. Varför dröjer bygglovet och varför verkar förslaget även i övrigt gå framåt långsamt hos staden? – Byggandet skulle göras med privata pengar. Staden skulle ändå behöva stödja användning­en med 560 000 euro om året. Vi har inte de pengarna i vårt system. Sammanlagt stöder staden issporter i olika arenor med 950 000 euro per år.

Stämmer det att planerna för arenan i Malm har gjorts och ändrats utifrån önskemål och beräkninga­r som staden har? – Ursprungli­gen innehöll bolagets planer också annan fastighets­utveckling än en ny ishall. Då var meningen också att staden skulle vara hyresgäst. Förra våren konstatera­de Helsingfor­s att det arrangeman­get inte är möjligt. På något annat sätt har staden inte påverkat planerna.

Hurdant är läget i Helsingfor­s för dem som åker skridsko? – Det blev sämre då vi blev tvungna att stänga ishallarna i Britas. Där var det problem med luften inomhus. Vi planerar nytt och planerna utvecklas. Situatione­n förbättras inom några år också därför att andra skridskopl­aner på annat håll i staden blir klara.

Så vad händer härnäst i Malm? – Diskussion­erna om Malmin Luisteluar­eena fortsätter internt hos oss på staden och med dem som represente­rar arenabolag­et och det nya förslaget.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Konstisban­an på Braheplane­n i Berghäll är populär bland skolungdom­ar och turister som besöker Helsingfor­s.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Konstisban­an på Braheplane­n i Berghäll är populär bland skolungdom­ar och turister som besöker Helsingfor­s.
 ?? NIKLAS TALLQVIST
FOTO: ?? Ishallarna i Britas är i så uselt skick att Helsingfor­s tvingas riva dem.
NIKLAS TALLQVIST FOTO: Ishallarna i Britas är i så uselt skick att Helsingfor­s tvingas riva dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland