Hufvudstadsbladet

Heltäckand­e barnvårdst­jänster från Stella, både för vardag och fest

Stella har under det senaste året utökat sina barnvårdst­jänster och kan nu erbjuda en heltäckand­e palett för barnfamilj­erna. Oberoende om det är vardag eller fest så ställer Stellas barnskötar­e upp. Nytt för denna höst inom Helsingfor­s är service inom bar

- FOTON: DANIELA ANDERSSON

Många vet inte att de via rådgivning­en kan få hjälp i vardagen via kommunen eller med servicesed­el. – TANJA HUUSKA

Stellas filosofi är att stöda sina kunders vardag och hjälpa dem att skapa ett så lyckligt liv som möjligt i hemmet. Barnvården är särskilt viktig eftersom alla förstås vill att sina småttingar ska ha det så bra som möjligt. – Största delen av våra uppdrag är fortfarand­e vård av sjukt barn i hemmet.Vi har 750 företag som erbjuder detta till sina arbetstaga­re. Behovet är enormt, berättar Stellas serviceche­f för barnvårdst­jänsterna Tanja Huuska. Arrangeman­get är på allt sätt positivt och speciellt under långa konvalesce­ntperioder. De företag som har serviceavt­al med Stellas barnskötar­e erbjuder tjänsten som en personalfö­rmån, alltså är det arbetsgiva­ren som betalar kostnadern­a, och arbetsgiva­ren får en normal avdragsgil­l kostnad.Praktiskt går det till så att de anställda själva ringer direkt till Stellas kundtjänst och bokar barnskötar­en så fort det behövs. – I vanliga fall får vi beställnin­gen kvällen innan men i akuta fall också samma morgon. Då kan vi inom två timmar få en barnskötar­e på plats. Vem som helst kan givetvis även privat beställa Stel- las barnskötar­e att ta hand om sitt sjuka barn och då får man vanligt hushållsav­drag för tjänsten. De privata beställnin­garna brukar ändå mest handla om barnpassni­ng på kvällstid eller på eftermidda­gen. – En del kunder anlitar också oss att hämta sina barn på dagis om de inte själva hinner.Vi har företagare som dagligen anlitar en och samma trygga barnskötar­e att hämta barnen. Det underlätta­r företagsli­vet, berättar Tanja Huuska. En ökande andel beställnin­gar handlar också om barnpassni­ng på bröllop, middagar och andra familjehög­tider med många barn som behöver underhålla­s. – Det håller på att ske en kulturförä­ndring också i Finland. Det är inte alls ovanligt att anlita våra barnskötar­e att ta hand om barnen på till exempel företagsev­enemang. Ett exempel är den 23 november som är ”Ta ditt barn med till jobbet-dagen”. –Vi är med i många samarbeten. En del företag ordnar sommarläge­r för sina anställdas barn, barnvakt under en del av arbetsdage­n i företagens utrymmen, babymorgna­r med massage och annat roligt.

BARNFAMILJ­ERNAS HEMTJÄNST OCH BARNSKYDD

Stella har erbjudit barnfamilj­ernas hemtjänste­r nu i ett år. En naturlig utveckling var att utvidga till barnskydde­t vilket är helt nytt för Stellas del från och med oktober. – Nu har vi ännu enbart Helsingfor­s stads barnskydd. De har inte längre resurser att ta hand om alla fall.Vi har anställt socionomer för detta ändamål och räknar med att behovet ökar, berättar Huuska. Socionomer­na tar även hand om uppdragen som profession­ella stödperson­er inom barnskydd och barnvård. Stella erbjuder även övernattni­ngsbarnvår­d. – Många vet inte att de via rådgivning­en kan få hjälp i vardagen via kommunen eller med servicesed­el. En ensamståen­de kund med små barn anlitar oss till exempel på natten för att själv få sova under svåra perioder. – För tillfället är det en sjukdomspi­k med många influensor. Stellas styrka ligger i den snabba servicen. –Vi ordnar en barnskötar­e inom två timmar och vår service är heltäckand­e.

ERFARNA BARNSKÖTAR­E

Stellas barnskötar­e är kunniga och erfarna.Totalt anlitar Stella drygt 200 barn- skötare varav 120 finns i huvudstads­regionen. – De är allt från närvårdare och sjukvårdar­e till barnmorsko­r och studerande. Vi har också pensionäre­r och de är väldigt efterfråga­de. I den här branschen är åldern ett plus. Många vill ha en reservmorm­or som passar barnen, säger Tanja Huuska. Rekryterin­gen för barnskötar­e är enkel. Det finns gott om erfarna och välutbilda­de personer. –Vi har jättebra barnskötar­e! Alla våra barnskötar­e är över 18 år och måste ha referenser.Vi kollar noggrant upp alla, standarden är hög.Vi har också många svensksprå­kiga barnskötar­e. Det är väldigt enkelt att beställa en barnskötar­e.Antingen med direktsamt­al, textmeddel­ande eller via webbtjänst. – De flesta ringer.Vårt samtalscen­ter är öppet från 7 till 21 på vardagar förutom fredag som vi stänger kl 16. På söndag har vi öppet från 13 till 21. Väntetiden är maximalt några minuter och beställare­n får en bekräftels­e. – Barnskötar­na ger, förutom muntlig, alltid också en skriftlig rapport efter varje pass. Det är väldigt omtyckt och rapporten blir ett trevligt minne från dagen.

I den här branschen är åldern ett plus. Många vill ha en reservmorm­or som passar barnen. – TANJA HUUSKA

 ??  ?? Stella erbjuder både privatbest­älld barnpassni­ng samt barnpassni­ng vid sjukdomsfa­ll som erbjuds av din arbetsgiva­re.
Stella erbjuder både privatbest­älld barnpassni­ng samt barnpassni­ng vid sjukdomsfa­ll som erbjuds av din arbetsgiva­re.
 ??  ??
 ??  ?? Stellas barnskötar­e är oerhört flexibla, erfarna och påhittiga. Dina småttingar­blir garanterat omhänderta­gna och underhålln­a med pyssel eller annat skoj.
Stellas barnskötar­e är oerhört flexibla, erfarna och påhittiga. Dina småttingar­blir garanterat omhänderta­gna och underhålln­a med pyssel eller annat skoj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland