Hufvudstadsbladet

Ny dödsgospel med Louise Lemón

- ANNA LILLKUNG

Louise Lemón imponerar med sina mörka texter, kyliga melodier och sin varma röst.

Not enough – Louise Lemón

Svenska artisten Louise Lemón kalllar sin musik för dödsgospel – en musikbland­ning där mörka texter och kyliga melodier möter en varm och soulig röst. Tidigare i år kom hennes debutalbum Purge, som spelades in i en stuga i norra Sverige. Nu är Lemón redan på gång med uppföljare­n.

Not enough påminner om Lemóns tidigare musik men har ett lite uppdaterat och mer poppigt sound. Kontraster­na mellan de avklädda verserna och de explosiva refrängern­a får låten att lyfta och Lemóns starka och varierande röst står givetvis ständigt i centrum.

Jag vet – Nadja Evelina

”Men kan inte dölja att jag är en sån som låter allting bli för stort”, sjunger popsångare­n Nadja Evelina i nya låten Jag vet. Det är framför allt hennes förmåga att göra om det som låter som dagboksinl­ägg till låttexter som sticker ut. Hon påminner på så sätt om svenska kollegan Annika Norlin – båda gör låtar som är relativt enkla i sin melodiska uppbyggnad, men packar in desto mer ingrediens­er i texterna.

Self control – Emilie Nicolas

Norska indie R&B-artisten Emilie Nicolas har flera gånger blivit jämförd med amerikansk­a Frank Ocean. Därför är det kanske på tiden att Nicolas tar sig an en av Oceans låtar, nämligen Self control.

Nicolas version av låten om kärlek som inte är helt besvarad är avskalad och vacker. Hon sjunger till nästan enbart gitarr och låter sången dra låten framåt. Det är kanske omöjligt att toppa Ocean, men den här versionen är närapå bättre än originalet.

 ?? Foto: PressBiLd ?? Louise Lemón.
Foto: PressBiLd Louise Lemón.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland