Hufvudstadsbladet

Seedningsp­ott 2:

-

Sverige låter väl alltid kittlande och intressant men rent sportsligt och historiskt är det bättre om Blågult hamnar i en annan grupp än Finland. Det psykologis­ka övertag Sverige har på Finland är gigantiskt och vårt västra grannland har som bekant ett hyfsat starkt lag på benen.

Ett lag utkristall­iserar sig som en drömmotstå­ndare. Islands fall har varit tämligen brutalt efter sex års dans på rosor. Laget är utan seger i sina 13 senaste matcher, återväxten finns inte i önskad utsträckni­ng, de gamla krigarna börjar bli allt tröttare och Erik Hamrén känns kanske inte riktigt som rätt man att leda ett landslag i motgång.

Finland slog Island senast i Tammerfors och hade tre poäng på lut också i Reykjavik. Island är laget Finland vill möta.

Ett inte alltför imponerand­e Tjeckien är ett annat lag Finland gärna ser i sin grupp.

Tyskland genomgår en svårare period men är ett lag Finland ändå vill undvika, i synnerhet om laget byter ut landslagst­ränare Joachim Löw. Löw har gjort oerhört mycket för tysk landslagsf­otboll men nu känns det som att cashewnött­erna i påsen är slut och att han och lyxmercan kört in i en återvändsg­ränd.

Ryssland må ha sina problem men av tradition är landet snudd på omöjligt att slå för Finland. Den senaste segern mot Ryssland/Sovjet är daterad till juni 1912.

Drömmotstå­ndare:

Island, Tjeckien.

Mardrömsmo­tståndare:

Tyskland, Sverige, Ryssland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland