Hufvudstadsbladet

Performanc­egruppen Oblivia visas stort i Mannheim

- SONJA MäKELä

Oblivia uppträder med fyra verk och ordnar också en workshop.

Oblivia är en av Finlands mest internatio­nellt kända performanc­egrupper, känd för sina grandiosa idéer och minimalist­iska föreställn­ingar. Senast sågs Oblivia på Helsingfor­s Festspel med föreställn­ingen Barn och andra radikaler.

Nu har nationalte­atern i Mannheim tillsamman­s med den fria konstinsti­tutionen Zeitraumex­it bjudit in gruppen för en Obliviahel­het. Fyra verk visas och gruppen håller också en workshop. Verken som visas är Nature Theatre of Oblivia, Annika Goes Stand-Up, Light & Easy och The Rave (som videodokum­entation). Light & Easy är ett nytt verk av Oblivia och det har förhandsfö­reställnin­g i Mannheim.

Föreställn­ingarna och workshopen är del av festivalen Kultur Aus Finnland som ordnas i regionen Baden-Württember­g i södra Tyskland från den 9 till den 25 november. Oblivias program är 22–24.11.

Oblivias kärna består av Meri Ekola, Alice Ferl, Timo Fredriksso­n, Tua Helve, Anna-Maija Terävä och Annika Tudeer. I Barn och andra radikaler uppträder dessutom en grupp barn och unga från Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland