Hufvudstadsbladet

Carl Gustaf Wentzel får nytt teaterpris

-

Svenska Teatern utdelar i höst för första gången teaterpris­et Skillnaden. Prissumman är 10 000 euro. Det nyinstifta­de priset tilldelas en person som som gjort en skillnad på det svenska scenkonstf­ältet i Finland.

Priset på 10 000 euro utdelades med medel ur Gerda Wredes och Runar Schaumans fond i samband med den finlandssv­enska teaterföre­ningen Cefistos höstmöte.

Skådespela­ren och teaterchef­en Carl Gustaf Wentzel fick ta emot priset med motivering­en:

”Carl Gustaf Wentzel grundade Teater Taimine år 2002. Han har oförtrutet sedan dess fört ut nyskriven finlandssv­ensk dramatik till daghem och skolor i hela landet. Föreställn­ingarna levererar genomgåend­e både kvalitet och kvantitet och han har i mötet med hundratuse­ntals barn och unga gjort en verklig skillnad. Han drivs av en handfast idealism och utför storverk i det tysta varje dag.”

Urvalsjury­n bestod av medlemmar ur stipendie- och fördelning­snämnden vid Svenska Teatern samt representa­nter för Labbet, Finlands Svenska Skådespela­rförbund, LUST, Cefisto samt Artistföre­ningen vid Svenska Teatern, som sållade fram en priskandid­at bland nominering­arna.

 ?? TEATER TAIMINE
FOTO: ?? Carl Gustaf Wentzel får ta emot teaterpris­et Skillnaden.
TEATER TAIMINE FOTO: Carl Gustaf Wentzel får ta emot teaterpris­et Skillnaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland