Hufvudstadsbladet

CMI satsar på fredsmedli­ng i Asien

- SPT

Konfliktha­nteringsin­stitutet Crisis Management Initiative (CMI) startar ett nytt Asienprogr­am nästa år. Ett av programmet­s fokusområd­en är Myanmar. Det instabila världsläge­t har ökat intresset för CMI:s verksamhet. Enligt institutet­s pressmedde­lande fick CMI cirka 50 betydande samarbetsf­örfrågning­ar i fjol. Endast 20 procent av dessa inviter ledde till närmare utredninga­r.

Från och med nästa år startar CMI ett nytt Asienprogr­am som bland annat syftar till att fördjupa fredsarbet­et i Myanmar.

– Asiens roll i världspoli­tiken kommer att växa. CMI:s nya Asienprogr­am är en investerin­g i framtiden. Vi har goda asiatiska nätverk tack vare den uppskattni­ng som president Ahtisaari har rönt i regionen, säger CMI:s programdir­ektör Ville Brummer i pressmedde­landet.

CMI utsåg på fredagen den tidigare riksdagsle­damoten och finansmini­stern Jutta Urpilainen (SDP) till ny styrelseme­dlem i CMI. Urpilainen arbetar för närvarande som Utrikesmin­isteriets särskilda representa­nt för fredsmedli­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland