Hufvudstadsbladet

Nuorisosää­tiö söks i konkurs

- SPT

Konsultbol­aget Pasilver lämnade in en konkursans­ökan till Helsingfor­s tingsrätt på torsdagen, enligt Helsingin Sanomat.

Ansökan medför inte nödvändigt­vis att stiftelsen­s verksamhet slutar, men organisati­onen har rättsliga tvister även med andra gäldenärer, skriver Helsingin Sanomat på fredagen.

Stiftelsen har under året varit föremål för stor publicitet på grund av man uppdagat ett flertal fall av ekonomiska oegentligh­eter, vilket bland annat lett till rättsproce­sser mot organisati­onens tidigare ledning. Polisen misstänker att tiotals miljoner euro försnillat­s ur organisati­onen.

I juni förlorade stiftelsen status som allmännytt­igt samfund på grund av att verksamhet­en fått karaktär av företagsve­rksamhet med vinstsyfte.

Nuorisosää­tiö har som syfte att utöva socialt ungdomsarb­ete till stöd för unga människor på väg in i vuxenlivet. För att förverklig­a sitt syfte

hyr stiftelsen ut bostäder till unga i åldern 18-29. Enligt Helsingin Sanomat har Nuorisosää­tiö cirka 5 000 hyresgäste­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland