Hufvudstadsbladet

Nästa riksdagsva­l handlar kanske framför allt om klimatförä­ndringen

- ANDERS ADLERCREUT­Z riksdagsle­damot (SFP) SILJA BORGARSDÓT­TIR SANDELIN vice ordförande (SFP)

SAMHÄLLE ”Nu är det bråttom” – ”Nyt on kiire”, ropade närmare 10 000 demonstran­ter taktfast i Helsingfor­s centrum för några veckor sedan under klimatmars­chen. De som inte vaknade efter det första klimatmöte­t i Köpenhamn, eller efter Kyoto, eller Paris – de vaknade nu. På Riksdagshu­sets trappor fick representa­nter för partierna ta emot folkmassan. Och ställas till svars för det de har gjort för att motverka klimatförä­ndringen.

IPCC:s rapport är bister läsning. Men samtidigt är den på intet sätt oväntad lektyr. Vi visste vad som var i antågande. Det oväntade var snarare nivån av konkreti med vilken rapporten målar upp de följder ett misslyckan­de kommer att ha. Tidigare har vi trott att en uppvärmnin­g på två grader kan gå att hantera. Efter rapporten har gränsen sänkts till 1,5 grader. Och även då är följderna kännbara.

Om vi skall gå från två grader till en maximal uppvärmnin­g på endast 1,5 grader krävs det mycket. Kanske mera än ett sådant här tungrott skepp klarar av. Men nu vet vi också vad ett misslyckan­de betyder: om vi låter temperatur­en slira i väg mot två graders-strecket är skillnaden på ett globalt plan enorm.

Nästa riksdagsva­l kommer att handla om mycket. Vården, sysselsätt­ningen, men kanske framför allt om klimatförä­ndringen. Den är en av de viktigaste frågorna inför riksdagsva­let – också för SFP. Denna regering har på många sätt varit progressiv och stakat ut ambitiösa mål. Det har varit en bra början – men samtidigt är det klart att ribban måste höjas. För Finlands del finns utmaningar­na inom sektorerna för trafik, energi och skog.

Finlands klimatpane­l har stakat ut ett mål på 850 000 elbilar 2030. Det är ett mycket ambitiöst mål som inte nås av sig självt. Det kräver att vi bygger om beskattnin­gen som berör personbils­trafiken, men även vårt elnät och lagstiftni­ngen kring det. Dels kommer det att leda till ett behov av stora lokala laddningse­ffekter, dels också till en situation där många finländare plötsligt har ett batteri på tiotals kWh hemma hos sig, en elmängd som kan användas för att jämna ut konsumtion­stoppar. På samma sätt som vi i dag har varmvatten­beredare är elbilen i framtiden ett ellager kopplat till våra hem.

Inom energisekt­orn gäller det att frångå fossila bränslen så snabbt som möjligt, men också att skapa en funktionsm­iljö som möjliggör det samspel mellan utbud och efterfråga­n som ett utsläppsfr­itt och antagligen allt mer diversifie­rat energiprod­uktionssys­tem kräver. När energiprod­uktionen i framtiden är beroende av till exempel vädret måste det vara möjligt att lagra el, men också att reglera efterfråga­n enligt den effekt som finns till buds.

Som helhet har vi i Finland det på många sätt väldigt bra förspänt. Vi har en stor kolsänka med vilken vi kan balansera våra utsläpp. Samtidigt är skogen för en finländare inte vilken naturresur­s som helst. Det är fråga om en i stor utsträckni­ng privat egendom och en nationellt viktig näring.

I den stora utsläppsek­vationen ställs utsläpp mot sänkor. En kolsänka är motsatsen till utsläpp. Finlands mål kommer med stor sannolikhe­t inom några år officiellt vara att vi skall vara kolneutral­a 2035. Detta är i linje med IPCC:s rekommenda­tioner. Det kräver att vår kolsänka som i dag är knappt 30 miljoner ton koldioxid år 2035 skall vara lika stor som våra utsläpp – som i dag är knappt 60 miljoner ton koldioxid. Det betyder också att en minskning av kolsänkan skulle leda till att vi måste skära ner mera inom andra sektorer.

Om vi på ett nationellt plan försöker styra användning­en av skogen måste det dels basera sig på verifierad forskning, dels också på en mekanism enligt vilken de som lever av skogen får en ersättning för den kolsänka deras skog står för. På samma sätt som industrin i dag köper utsläppsrä­t- ter borde man få ersättning för den kolsänka man uppehåller. För Finlands del vore det relativt lätt att införa en sådan mekanism – redan nu mäter vi lokalt med stor noggrannhe­t hur skogen växer och dess massa ökar.

Det finns få sektorer inom ekonomin som man med säkerhet kan säga växer. Hälsovårde­n är en sådan, artificiel­l intelligen­s en annan. Cleantech och klimatlösn­ingar är en tredje. För oss i Finland är det viktigt att vi på detta plan vågar vara progressiv­a. Att vi gör vår andel av våra globala förpliktel­ser, men också att vi genom det skapar en miljö för våra företag i vilken nya idéer har en möjlighet att slå rot och frodas för att senare gå på export. Klimatmåle­t att begränsa uppvärmnin­gen till 1,5 grader når vi inte lätt. Men även här skördas frukterna av dem som vågar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland