Hufvudstadsbladet

Kärpät tog revansch på HIFK – Osala debuterade

HIFK lyckades inte upprepa fredagskvä­llens bedrift. I stället var det Kärpäts tur att ta en bortaseger.

-

HIFK lyckades inte slå FM-ligaledare­n Kärpät för en andra gång inom loppet av ett dygn. Efter att ha satt stopp på den sju matcher långa förlustsvi­ten på fredagskvä­llen i Uleåborg blev det en klar 2–5-förlust för HIFK då Kärpät gästade Helsingfor­s.

Liksom i fredagens match inledde Kärpät starkt och tog ledningen redan i matchens första minut. I andra perioden ökade Kärpät sin ledning till 2–0 innan man gav HIFK en bra chans att komma in i matchen då Taneli Ronkainen fick matchstraf­f då han körde över HIFK-målvakten Markus Ruusu som fick Ronkainens axel rakt i huvudet.

Juhani Tyrväinen reducerade i spel med fem mot tre men närmare än det kom HIFK aldrig. I tredje perioden rev Kärpät upp en tremålsled­ning innan Ilkka Kangasniem­i satte hemmalaget­s andra puck i mål.

Oskar Osala, som i fjol lirade KHLhockey i Metallurg Magnitogor­sk, debuterade i Kärpätskjo­rtan mot HIFK och spelade sin första FM-ligamatch sedan säsongen 2007-08 då han tog FM-silver med Esbolaget Blues. Osala noterades för en assist till Kärpäts fjärde mål och dessutom fick han besöka utvisnings­båset två gånger.

Veini Vehviläine­n i Kärpäts målbur motade 26 puckar. Kollegan Ruusu gjorde bara nio räddningar i hela matchen med en räddningsp­rocent på 64,3.

?? FOTO:
LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Kärpäts Taneli Ronkainen fick matchstraf­f då han träffade IFK-målvakten Markus Ruusu i huvudet med sin axel.