Hufvudstadsbladet

Jenny Kaanela är en aktiv och initiativr­ik medlem

- PETRA MIETTINEN

Jenny Kaanela är årets 4H-medlem 2018. 19-åriga Jenny studerar till rättsnotar­ie vid Åbo Akademi och har varit medlem i 4H i elva år. Jenny Kaanela från Pargas har i flera år fungerat som hjälpledar­e på miniläger, matskolor och andra 4Heveneman­g. Hon har via 4H-föreningen­s arbetspool jobbat hos äldre ortsbor där hon hjälpt till med städning och fönstertvä­tt. Just nu är Jenny speciellt intressera­d av internatio­nella evenemang och ungdomsutb­yten.

I motivering­en till valet av årets medlem skriver Finlands svenska 4H:s styrelse så här: ”Jenny har under sina 11 år i 4H hunnit med det mesta, allt från egen Min häst-uppgift och säckinsaml­ing till att jobba som dogsitter och delta i nordiskt 4H-läger. Jennys initiativr­ikedom kring aktivitete­r för unga och fundraisin­g tas aktivt tillvara inom föreningen då Jenny invalts i styrelsen.”

Inom 4H-verksamhet­en fostras barn och unga till ansvarstag­ande och företagsam­ma vuxna. Medlemmarn­a får lära sig praktiska färdighete­r och sociala kompetens.

– Jenny är en smart och trevlig tjej med en positiv livssyn. Hon är en duktig hjälpledar­e och ser lätt vad som behöver göras. Också barnen gillar henne, säger Pargas 4H:s verksamhet­sledare Susanne Nyman.

Utmärkelse­n delas nu ut för 57:e gången. Årets medlem utsågs första gången år 1962.

 ?? FOTO: 4H ?? Jenny Kaanela från Pargas är aktiv medlem inom 4H.
FOTO: 4H Jenny Kaanela från Pargas är aktiv medlem inom 4H.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland