Hufvudstadsbladet

Över hundra skadade efter gasattack

-

Den statliga syriska nyhetsbyrå­n Sana uppger att 107 personer har skadats efter lördagens gasattack mot staden Aleppo i Syrien. Inga dödsoffer har rapportera­ts. Om det stämmer är det den med omfattande attacken mot Aleppo sedan regeringss­tyrkor återintog staden från rebeller för två år sedan.

Rebellerna förnekar att de använt kemiska vapen, och säger att regimen sprider desinforma­tion. Samtidigt anklagar även Ryssland rebellerna för attacken och säger att gasen som användes var klorgas.

Även opposition­ella Syriska människorä­ttsobserva­toriet (SOHR) rapportera­r om beskjutnin­gen, och uppger att 94 personer förts till sjukhus.

SOHR, som är baserat i Storbritan­nien, rapportera­r också att en by i rebellkont­rollerat område i provinsen Idlib har utsatts för beskjutnin­g och att två kvinnor och sju barn har dödats. Byn ligger i det område där Ryssland och Turkiet har enats om att inrätta en buffertzon.

Styret i Moskva säger att det vill diskutera med Ankara om gasattacke­n, eftersom Turkiet garanterat eldupphör i provinsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland