Hufvudstadsbladet

Köpcentret Redis vd blev uppsagd

Direktören för det olycksdrab­bade nyöppnade köpcentret Redi i Fiskehamne­n har fått sparken. ägaren SRV vill nu få fason på problemet med borttappad­e kunder och företagare som tvingas stänga.

- MARIA GESTRIN-HAGNER

Det är två månader sedan köpcentret Redi i Fiskehamne­n slog upp sina dörrar. Köpcentret har beskrivits som en flopp eftersom det är planerat så att det är sällsynt svårt för kunderna att orientera sig i den labyrintak­tiga byggnaden. Efter att kunderna har röstat med fötterna har företagarn­a som hyrt in sig i centret gått på knä.

Nu har ägaren SRV gett sparken åt köpcentret­s direktör Pia Svensk.

– Det är vissa stunder så tyst här att det är omöjligt att sälja någonting alls. Det verkar som att allt färre människor kommer hit. Intäkterna är så små att vi inte har råd att betala löner till våra anställda, sade Mikaela Sundholm som är butikschef för en av affärerna i Reditidiga­re den här månaden.

Flera företag i Redi har redan gått i konkurs.

– Redi har väckt mycket diskussion redan sedan invigninge­n. Vi har fått mycket viktig respons av kunder och företagare om hur vi kan utveckla köpcentret framöver, säger Veli Matti Kullas, direktör för SRV:s internatio­nella affärsverk­samhet och ansvarig för bolagets köpcenter i SRV:s pressmedde­lande.

– Det har gjorts misstag, i synnerhet beträffand­e skyltninge­n, marknadsfö­ringen och i samarbetet med våra företagare. Vi tar ödmjukt till oss av responsen och kavlar upp ärmarna för att göra Redi till ett köpcentrum där kunderna trivs och företagarn­a kan göra lönsam business.

För att det ska gå vägen behövs ett nytt ledarskap i köpcentret, säger Kullas i pressmedde­landet.

 ?? ULANDER
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ?? Ägaren SRV lovar förbättrin­gar■ i köpcentret Redi efter att ha fått mycket respons av både kunder och företagare.
ULANDER FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU Ägaren SRV lovar förbättrin­gar■ i köpcentret Redi efter att ha fått mycket respons av både kunder och företagare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland