Hufvudstadsbladet

Åttondel hägrar för krislagen

I ligaspelet är det krisläge för både Roma och Real Madrid. Det går bättre i Champions League. När lagen möts på Olympiasta­dion finns en plats i åttondelsf­inal i potten.

- TT

Inför de två sista gruppspels­omgångarna i Champions League är det bara Barcelona som definitivt har säkrat en plats bland de 16 lag som får spe- la vidare i turneringe­n i vår.

Många lag kan dock göra Barça sällskap den här veckan. Till exempel Roma och Real Madrid, som möts i Rom. Klubbarna, båda på nio poäng var i grupp G, är i stort behov av en framgång som åtminstone tillfällig­t kan överskugga läget på hemmaplan.

Sjua i ligan

Roma förlorade mot Udinese i helgen och sladdar i Serie A. Laget är på sjunde plats och hela 18 poäng bakom serieledan­de Juventus, efter att tre av Romas fyra förluster har kommit mot bottenlag.

Real Madrid kommer samtidigt från en historisk smäll borta mot Eibar. Den lilla baskiska klubben knockade giganten från huvudstade­n med 3–0, en seger som hade kunnat vara ännu större om inte Thibaut Courtois hade storspelat i Reals mål. Resultatet innebar också ett brutalt slut på smekmånade­n för nye tränaren Santiago Solari, vars Real Madrid ligger sexa i La Liga efter 13 omgångar.

Oavgjort räcker

Om grupptrean CSKA Moskva slår Viktoria Plzen tidigare på tisdagskvä­llen måste Real Madrid vinna för att säkra avancemang­et till åttondelsf­inal. För Roma räcker det däremot med oavgjort, eftersom laget har övertag i inbördes möten med CSKA.

– Madrid är Madrid, vi vet hur starka de är. Det blir en svår match och vi kommer spela högmotiver­ade eftersom avancemang­et är viktigt. Och ju tidigare det blir klart, desto bättre, säger Romas Stephan El Shaarawy enligt La Gazzetta dello Sport.

 ?? SORIANO
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/JAVIER ?? Real Madrid mötte Viktoria Plzen i början av november.
SORIANO FOTO: LEHTIKUVA-AFP/JAVIER Real Madrid mötte Viktoria Plzen i början av november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland