Hufvudstadsbladet

Tredje raka segern för Newcastle

- HBL-TT

November är Newcastles månad. Premier League-klubben, som inledde ligan med tio matcher utan seger, fick 2–1 borta mot Burnley och är därmed uppe i tre raka trepoängar­e.

Trenden inleddes med 1–0 borta mot Watford den 3 november, en vecka senare blev det 2–1 hemma mot Bournemout­h och på Turf Moor visade laget att formen är intakt även efter landslagsu­ppehållet.

Burnleys Ben Mee styrde in Federico Fernandez skott i målvakten Joe Harts vänstra kryss redan i fjärde minuten. Nästan 20 minuter senare nickskarva­de omarkerade Ciaran Clark in 2–0.

Hemmalaget­s Sam Vokes nickade in reducering­en med fem minuter kvar av första halvlek.

Med segern har Newcastle tolv poäng efter tretton omgångar. Burnley har bara fått ihop nio.