Hufvudstadsbladet

Moneybroth­er ger full valuta för lyssning

Moneybroth­er gör själfull musik som inte saknar känsla och integritet. Det nya albumet är ett starkt bevis på Anders Wendins kunskaper i att greja ihop låtar som kryper sig under skinnet.

- NICLAS LöNNQVIST 029 080 1356, niclas.lonnqvist@ksfmedia.fi

Rock Moneybroth­er Det är dom dagarna jag vill sjunga om (Hacka industries)

■ Moneybroth­er alias Anders Wendin har alltid varit ett säkert kort för den som längtar efter gemytlig och själfull musik som inte saknar stil. Oberoende om Moneybroth­er gjort musik på engelska eller sitt modersmål så har man kunnat räkna med fullträffa­r.

Det nya albumet utgör inget undantag, även om Wendin kanske är aningen mer lågmäld och melankolis­k än på tidigare alster. På låten Stannar om du ber mig sjunger Wendin ”Vem bryr sig om hur vägen går så länge jag får ha dig tätt intill mig”. I låten Turister blir det en tillbakabl­ick på Wendins barndom och när han lägger ut texten om att han var sonen som inte var hemma någonstans är det inte långt till tårarna.

Det är dom dagarna jag vill sjunga om är ett snyggt album från början till slut av en artist som knappast lämnar lyssnaren kall och vind för våg i höstmörkre­t. Det här är det perfekta albumet för mysstunder i soffan när det snöblandad­e regnet piskar mot fönsterrut­an.

 ?? Foto: PREssbilD ?? Moneybroth­er alias Anders Wendin.
Foto: PREssbilD Moneybroth­er alias Anders Wendin.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland