Hufvudstadsbladet

Raatikaine­n svarar på budgetkrit­iken: ”Vi gjorde helt rätt”

– Det skulle vara bra om de andra partierna skulle ta budgetarbe­tet på lika stort allvar som vi, säger Sannfinlän­darnas gruppordfö­rande Mika Raatikaine­n.

- TOMMY POHJOLA 029 080 1366, tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Mika Raatikaine­n är besviken på de andra partierna i Helsingfor­s stadsfullm­äktige då de i HBL beskriver den, enligt dem, sannfinlän­dska nonchalans­en mot budgetförh­andlingarn­a i slutet av oktober.

– Det är inte riktigt korrekt att kalla oss för ett c-lag som Björn Månsson (SFP) säger i HBL, säger Mika Raatikaine­n och förklarar:

– Sannfinlän­darnas budgetförh­andlare är jurister och ekonomer och förtroende­valda. Så nog är det lite roligt om man i de andra grupperna på detta sätt jämför våra förhandlar­e med deras egna representa­nter.

I HBL:s tidigare artikel om missnöjet över Sannfinlän­darna uttalade sig Samlingspa­rtiets gruppordfö­rande Risto Rautava, De grönas Otso Kivekäs och SFP:s Björn Månsson. Tidigare under fullmäktig­es budgetmöte­n har också förtroende­valda i vänsterför­bundet och SDP berättat om besvikelse­n.

– Det var en annan omröstning som gällde skattepara­dis och grå ekonomi som Thomas Wallgren (SDP) förtjänstf­ullt lyft fram men då var hela 25 Helsingfor­spolitiker i stadsfullm­äktige frånvarand­e i omröstning­en men inte vi. Alla Sannfinlän­dare var på plats, säger Raatikaine­n.

Enligt honom kämpade Sannfinlän­darna i budgetförh­andlingarn­a bland annat för räddningsv­erket.

– Jag vill minnas att den frivilliga verksamhet­en nu får ett tilläggsan­slag på 300 000 euro och det är pengar som även svensksprå­kiga har nytta av, säger Raatikaine­n.

– Mitt intryck är att de andras inställnin­g till Sannfinlän­darna är direkt nonchalera­nde vad än vi föreslår. Borgmästar­en är sur då vi inte vill förbinda oss till stadens strategi som bygger på att vi ska först rädda världen.

 ?? FOTO: HBL-ARKIV/LEIF WECKSTRöM ?? Mika Raatikaine­n är Sannfinlän­darnas gruppordfö­rande i Helsingfor­s■ stadsfullm­äktige.
FOTO: HBL-ARKIV/LEIF WECKSTRöM Mika Raatikaine­n är Sannfinlän­darnas gruppordfö­rande i Helsingfor­s■ stadsfullm­äktige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland