Hufvudstadsbladet

Nasima Razmyar kom med på topp 100-lista över unga ledare

Nasima Razmyar finns på listan över de mest inflytelse­rika unga politikern­a.

- TOMMY POHJOLA 029 080 1366, tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Det är organisati­onen och nätsajten Apolitical som står för valet och som Nasima Razmyars arbetsgiva­re Helsingfor­s stad förstås gläds över. Razmyar är 34 år gammal, hon represente­rar SDP och som biträdande borgmästar­e ansvarar hon för kultur och idrott i huvudstade­n.

Apolitical är ett obundet nätverk för politiker och tjänstemän. Deras senaste lista över unga toppnamn publicerad­es i går.

Själv kommentera­r Razmyar Apolitical­s lista så här:

– Det här känns bra, förstås. Nog är det säkert nyttigt för mig då detta kan ge nya kontakter och inbjudning­ar att tala om staden och till exempel jämlikhet.

På Apolitical­s årliga lista över de mest inflytelse­rika unga politikern­a finns ministrar, deras medarbetar­e och tjänstemän.

I morgon visar biträdande borgmästar­e Razmyar medierna runt i centrumbib­lioteket Ode tillsamman­s med borgmästar­e Jan Vapaavuori (Saml).

Onsdagen den 5 december är det stadsborna­s tur. Nya centrumbib­lioteket öppnar då klockan 8.

 ?? FOTO: LEIF WECKSTRöM ?? Nasima Razmyar reser mycket och på sina besök i utlandet talar hon ofta om kulturen i Helsingfor­s.■
FOTO: LEIF WECKSTRöM Nasima Razmyar reser mycket och på sina besök i utlandet talar hon ofta om kulturen i Helsingfor­s.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland