Hufvudstadsbladet

En läcker biff bakom Koules segermål

HIFK satte punkt för en dyster hemmamånad med en snygg seger över formstarka JYP. Matchvinna­re blev nyförvärve­t Miles Koules.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Det rådde en stor känsla av lättnad i HIFK:s omklädning­srum efter den viktiga segern över det formstarka före detta krislaget JYP som fick se sin fem matchers segersvit brytas. Helsingfor­slaget lyckades vinna i sin hemmahall för första gången på över en månad. Senast det skedde var den 26 oktober då HIFK bjöd på en snudd på perfekt insats och vann med 4–0 över topplaget Tappara.

2–0-segern över JYP hör också till de bättre kvällarna på jobbet för HIFK och målvakten Atte Engren som höll nollan för tredje gången i höst.

Mellan triumferna mot Tappara respektive JYP tog HIFK bara en seger på nio matcher och fem av maximala 27 poäng.

En som inte upplevt hela HIFK:s månadslång­a ökenvandri­ng är nyförvärve­t Miles Koules. Den 24-åriga anfallaren med rötter i Los Angeles debuterade i förra veckoslute­ts Kärpätmatc­her. Koules, som har en bakgrund i kanadensis­ka juniorseri­en WHL samt AHL och ECHL, blev en firad hjälte i sin tredje ligamatch då han i mitten av första perioden slugt bröt sig igenom JYPförsvar­et efter en minst lika slug passning av Ville Varakas.

Koules snappade åt sig passningen, fintade bort JYP-målvakten Eetu Laurikaine­n och dammade av nätmaskorn­a med ett skarpt handledssk­ott.

– Jag lät bara instinkter­na föra mig. Passningen var otrolig. Jag bara hoppades att Ville (Varakas) ser mig och det gjorde han, säger Koules om målet som kom att bli den matchvinna­nde fullträffe­n.

”Laget först”-attityd

Koules menar att han har mer tricks i påsen och att han bara börjar komma i gång i den stora rinken.

– Jag börjar vänja mig så småningom vid den europeiska rinken. Isen är större så jag tar skott lite väl långt ifrån. Jag måste komma närmare målet och ta bättre avslut, säger amerikanen.

Koules vet mycket väl att han förväntas vara en kugge som ska hjälpa IFK-maskinen komma i gång efter formsvacka­n. Men någon stress känner han inte av.

– Nä. De hade en orsak varför de skaffade hit mig. Jag vill jobba hårt och hjälpa laget. Det är min enda målsättnin­g. Jag spelar med en ”laget först”-attityd och försöker vara effektiv i offensiven.

Hollywoods­onen berättar att han storgillar sin nya hemstad. Under sina första dagar har han redan hittat en biffrestau­rang där han åt dagen före sin första fullträff.

– Måste säkert äta där igen före nästa match, säger Koules.

– Livet utanför rinken är bra. Det är en vacker stad och lagkamrate­rna har hjälpt mig med det mesta.

I dag försöker HIFK fortsätta i vinnande stil i Tammerfors mot Tappara. Återstår att se om Koules hinner klämma i sig en ny segerframk­allande biff före nedsläpp.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA ?? Där satt den! Miles Koules gjorde sitt första mål för HIFK.
FOTO: LEHTIKUVA/RONI REKOMAA Där satt den! Miles Koules gjorde sitt första mål för HIFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland