Hufvudstadsbladet

Svenska Teatern säljer dotterbola­g till ex-teaterchef

- Hbl

Garantiför­eningen för Svenska Teatern säljer dotterbola­get Ace-Production Ab till tidigare teaterchef­en och nuvarande vd:n Johan Storgård. Beslutet är i linje med den nya strategi som Svenska Teatern håller på att utarbeta. Teatern uppger i ett pressmedde­lande att man i framtiden vill koncentrer­a sig på sin kärnverksa­mhet.

– Vi har tre scener i centrum av Helsingfor­s som vi ska fylla med scenkonst för alla. Vi ska vidareutve­ckla vår teaterverk­samhet med fokus på en inspireran­de repertoar, ett givande nordiskt samarbete, satsningar på barnteater och ett lockande publikarbe­te. Ace-Production är inte en del av vår kärnverksa­mhet och jag är glad att vi hittat en lösning som möjliggör en fortsättni­ng för bolaget och dess anställda, säger teaterchef­en Joachim Thibblin.

Ace-Production, som även omfattar Teateragen­turen i Finland – Suomen Teatterito­imisto, äger och förvaltar verk, koncept och rättighete­r och har riktat in sig på kulturexpo­rt. Garantiför­eningen för Svenska Teatern r.f. grundade Ace-Production Ab under Johan Storgårds tid som teaterchef 2008. Utöver vd har bolaget två anställda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland