Hufvudstadsbladet

Bussar ersätter metro under tre dagar

-

I januari blir det tre dagars avbrott i metrotrafi­ken. Avbrottet påverkar trafiken österut från Helsingfor­s centrum. Orsaken till avbrottet är installati­onen av ett nytt signalstäl­lverk.

Mellan den 11 och 13 januari blir det ett tre dagars avbrott i metrotrafi­ken när Helsingfor­s stads trafikverk byter ut ett signalstäl­lverk.

Från fredag kväll klockan 18 kör inga metrotåg på sträckan mellan Östra centrum och Mellungsba­cka och Östra centrum-Nordsjö. På lördag och söndag är det ingen metrotrafi­k öster om Gräsvikens metrostati­on.

Från Drumsö mot Esbo kör alla tåg till Mattby och under bägge dagarna kör tågen med fem minuters intervalle­r. När metrotågen inte kör ersätts de med bussar mellan metrostati­onerna och med den tillfällig­a spårvagnsl­injen 11 mellan Sundholmen och Pauluskyrk­an i Vallgård.

Bussarna och spårvagnar­na kör med 5 till 10 minuters intervalle­r till midnatt.

Bussar med beteckning­en 147 N på rutten Kampen-Sökö-Stensvik kör den 12 och 13 januari undantagsv­is från morgon till kväll mellan klockan 8 och 23.30 med 15 till 30 minuters intervalle­r.

 ?? FOTO: HBL/ARKIV ?? Hela metron har drabbats av problem sedan det nya banavsnitt­et togs i bruk för drygt ett år sedan. Nya ställverk ska göra trafiken på banan mera stabil.
FOTO: HBL/ARKIV Hela metron har drabbats av problem sedan det nya banavsnitt­et togs i bruk för drygt ett år sedan. Nya ställverk ska göra trafiken på banan mera stabil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland