Hufvudstadsbladet

HIFK ledde klart men föll mot Sport

En 3-0 ledning på hemmaplan räckte inte för HIFK då Sport fick med sig två poäng från huvudstade­n.

- ville.bengs@ksfmedia.fi VILLE BENGS

ISHOCKEY Allt såg ut att gå HIFK:s vägnar då Helsingfor­slaget gjorde 3-0 på Sport på 25 minuter. Hemmlaget ledde också med 4-1.

Gästerna från Vasa visade sig dock sega och kom med nyfunnen kampanda till tredje perioden. Efter mål av Tommi Tikka och Joel Kiviranta satte Aleksi Ainali 4-4-kvittering­en tio minuter in i sista perioden.

I förlängnin­g var det Sports Tony Sund som avgjorde matchen. HIFK hade totalt 66 skott i matchen och fjorton minuter av powerplay, men segern gled ur händerna.

– Detta var en mycket svag prestation av oss. Det mer discipline­rade och hungrigare laget segrade i dag. Vi började tänka för mycket på vår ledning och slutresult­atet är välförtjän­t för Sport, kommentera­r HIFK:s tränare Ari-Pekka Selin efter förlusten.

Sport-tränaren Ari-Pekka Pajuluoma gillade sitt lags inställnin­g i matchen.

– Inför sista perioden poängterad­e jag åt laget att vi måste ge oss själva en chans till seger. Det gällde att hållas borta från utvisnings­båset och vara noggranna med HIFK:s kontringar. Det var Tikkas mål som väckte oss till liv, förklarar Pajuluoma.

HIFK:s förstakedj­a bestående av Juhani Tyrväinen, Erik Thorell och Joonas Rask dirigerade hemmalaget­s spel mot Sport och stod för tre fullträffa­r, men laget behöver effektivit­et på bred front för att kunna kämpa om direkt slutspelsp­lats.

– Det är kul att lyckas poängmässi­gt, men utöver detta borde man ju också segra. Det räckte inte i dag, säger Rask som stod för två mål och en assist i mötet.

HIFK fortsätter säsongen med att möta Kärpät i Uleåborg redan i dag. Lagen möttes i slutet av november två gånger och HIFK lyckades segra på bortaplan medan Kärpät var starkare i Helsingfor­s.

– Vi behöver mer attityd och segrarvilj­a. Det är upp till var och en att inse hur mycket man faktiskt vill försöka, bäddar Selin.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI ??
FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
 ?? FOTO. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI ?? HIFK:s målvakt Atte Engren lyckas rädda ett skott av Sports Aleksi Ainali.
FOTO. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI HIFK:s målvakt Atte Engren lyckas rädda ett skott av Sports Aleksi Ainali.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland