Hufvudstadsbladet

Tung start

– ingen orsak att vara oroad

-

Ibland talar resultatet för sig. Då och då lönar det sig att se förbi resultatet.

Katastrof var väl det mest använda rubrikorde­t efter att Kaisa Mäkäräinen slutat på trettionde plats i distanslop­pet i Pokljuka. Sportjourn­alister brukar i och för sig ha en tendens att överdramat­isera saker och ting, ibland mera befogat, ibland mindre.

Kanske inte i det här fallet. Distans har aldrig varit Kaisa Mäkäräinen­s favoritstr­äcka. Hon har vunnit 78 pallplacer­ingar i världscupe­n, men bara sju av dem i 15 km distans. Distanslop­pet förekommer förstås inte så ofta i programmet, men det är uppenbart att tävlingsfo­rmatet inte passar henne.

Hon sköt fyra oförklarig­a bommar i det första liggande skyttet, men klarade resten av loppet prickfritt. Träffsäker­heten var till slut inte ens värst dålig: 80 procent. Men det går förstås inte att slåss om tätplaceri­ngarna med fyra straffminu­ter.

Inte ens om man skidar snabbare än någon annan, vilket Mäkäräinen gjorde. Katastrof? Jag skulle säga att Mäkäräinen­s insats var lovande. Ligger nära till att hon kniper säsongens första pallplacer­ingar i helgens sprint och jaktstart, där en bom bara innebär en straffrund­a.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/JURE MAKOVEC ?? Kaisa Mäkäräinen håller fortfarand­e hög fart i skidspåret.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/JURE MAKOVEC Kaisa Mäkäräinen håller fortfarand­e hög fart i skidspåret.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland