Hufvudstadsbladet

Finland klart för VM-final

Finland försvarar sitt VM-guld i innebandy i dag i sin sammanlagt tionde VM-final.

- HBL

Finlands herrlandsl­ag kommer att spela i VM-final i innebandy för sjunde gången i följd. Detta efter att ha besegrat Tjeckien i semifinal med klara 7-2.

Finland kom med bra intensitet till mötet mot värdnation­en Tjeckien, som med stöd av den euforiska hemmapubli­ken sågs potentiell­t vara skrällklar­t. Finland spelade dock sansat och kontroller­ade bollen. Matchen hölls relativt jämn ända tills de sista tio minuterna då Tjeckien sökte kvittering utan målvakt upprepade gånger och Finland bestraffad­e med att utöka ledningen.

Det var den blåvita tredjekedj­an, bestående av forwardsen Peter Kotilainen, Joonas Pylsy och Ville Lastikka samt backparet Mikko Leikkanen med Juha Kivilehto, som avgjorde matchen till gästernas fördel med att stå för fem av Finlands sju mål. Centern Pylsy och yttern Lastikka satte båda poängen 2+1. Eero Kosonen vaktade det finska målet och räddade totalt 14 skott.

Finalmotst­åndet kommer från den andra semifinalm­atchen som avgjordes senare i går kväll mellan Sverige och Schweiz. Finland och Sverige är bekanta motståndar­e i final och har mötts i nio av de elva finaler som spelats. Endast tre gånger har Finland lyckats ta hem guldet, varav det senaste i fjol. Finalen spelas i dag klockan 17 finsk tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland