Hufvudstadsbladet

Segrar för både Dickens damer och herrar

- Hbl

Gårdagen var en lyckad handbollsd­ag för Dicken. I damseriens enda match tog laget en klar 31–18 hemmaseger över GrIFK. Grankullal­aget inledde starkt och hölls med i takten nästan genom hela perioden, men serietvåan Dicken hann ändå få sitt spel att rulla och tog en åttamåls ledning inför pausen. I andra halvan fortsatte Dicken starkt och GrIFK fick inte till stånd någon slutspurt.

– Vi försvarade väl, bättre än förr. Tack vare försvaret lyckades vi producera flera snabba mål, kommentera­r Dickens Tove Salokivi, som blev vald till matchens lirare med sina sex mål, på Handbollsf­örbundets hemsida.

I herrserien mötte serietoppe­n Dicken sjundeplac­erade Atlas. Vandalaget Atlas hade hemmafavör men lyckades inte avvärja gästerna från Helsingfor­s och poängen gick till Dicken med siffrorna 30-24. Matchens lirare var Dickens Robin Granlund med sju fullträffa­r.

I omgångens andra möte segrade BK-46 över GrIFK med 28-23.