Hufvudstadsbladet

Dramatiken lever i grupp B och C

FOTBOLL Fem av åtta grupper i Champions League är redan avgjorda vad beträffar avancemang till åttondel. I ett par grupper återstår fortfarand­e allt att spela om.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

Grupp A: Atletico Madrid och Dortmund vidare. Club Brugge till Europa League.

Grupp B: Barcelona har planenligt säkrat avancemang och har i princip ingenting att spela för mot Spurs. Hemma på Camp Nou brukar Barca ändå trycka på gasen.

Tottenham går vidare om Inter inte samlar flera poäng än Londonlage­t i den sista omgången. Med tanke på att Spurs gästar Barca och Inter tar emot PSV hemma talar rätt mycket för att Inter gör just det.

Grupp C: Getingboet nummer ett. Napoli leder gruppen och avancerar om man kryssar mot Liverpool på Anfield. Napoli har också råd att förlora om PSG faller borta i Belgrad.

PSG säkrar avancemang med seger och Parislaget avancerar med vilket resultat som helst om Liverpool inte vinner mot Napoli.

Liverpool måste vinna för att kunna drömma om avancemang. Om PSG vinner måste Liverpool slå Napoli med 1–0 eller med vilka andra siffror som helst bara segermargi­nalen är minst två mål. Stannar samtliga tre topplag på nio poäng vinner Liverpool gruppen.

Grupp D: Porto och Schalke till åttondel. Galatasara­y spelar Europa League.

Grupp E: Bayern München och Ajax vidare. Benfica till Europa League.

Grupp F: Manchester City har säkrat avancemang. Lyon säkrar plats i åttondelen med oavgjort borta mot Sjachtar. Om Lyon vinner och City förlorar vinner Lyon gruppen. Sjachtar måste slå Lyon för att avancera.

Grupp G: Real Madrid och Roma vidare. Viktoria Plzen och CSKA Moskva slåss om platsen i Europa League. CSKA, som möter Real borta, måste samla fler poäng i sista omgången än Plzen, som möter Roma hemma, för att spela vidare i Europa League.

Grupp H: Klappat och klart. Juventus och Manchester United till åttondelsf­inal. Valencia till Europa League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland