Hufvudstadsbladet

Nygammalt med Anna von Hausswolff

- ANNA LILLKUNG

Svenska alternativ­a artisten Anna von Hausswolff släpper den nästan nio år gamla låten The Optimist som är ett underbart poprekviem.

The Optimist – Anna von Hausswolff

År 2010 kom Anna von Hausswolff­s debutalbum Singing From The Grave. Nu nio år senare har den svenska alternativ­a popartiste­n valt att släppa en låt som skapades i samband med det albumet men som inte rymdes med, nämligen The Optimist.

The Optimist inleds med ett storslaget pianoarran­gemang för att sedan drivas framåt av von Hausswolff­s röst och inlevelser­ika sång. Låten är en vinkning till de tysta människorn­a som ser världen för vad den verkligen är, enligt ett pressmedde­lande, med von Hausswolff som ekande vackert sjunger ”Men jag springer, jag springer här allena”.

551 – Huset

”Huset är kända som en säregen, lite enstörig spelare på den urbana musikscene­n”, står det på Spotify om Göteborgsg­ruppen Huset. Trots att gruppen varit aktiv sedan 2013 hade jag inte hört om den förrän de släppte nya låten 551 i slutet av förra veckan.

551 är en långsam r’n’b-/hiphop-låt med elektronis­ka inslag. Låten är inte ett unikt tillägg på den svenska popscenen, men ändå värd att lyfta fram för sin snygga produktion.

 ?? FOTO: GIANLUCA ISMAEL GRASSELLI ?? Anna von Hausswolff.
FOTO: GIANLUCA ISMAEL GRASSELLI Anna von Hausswolff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland